Podcast Opnemen
Deci Medical Partners (hierna Deci) ontwikkelt podcastcampagnes voor academische, topklinische en perifere ziekenhuizen, maar ook voor farmaceuten, device company ’s, GGZ-instellingen, ouderenzorginstellingen, zorgverzekeraars of welke zorggerelateerde bedrijven of instellingen dan ook.
Medische Podcast
Een podcast opnemen, lastig? Nee hoor als je een mobiele telefoon hebt en wat aanvullende apparatuur, kom je al een heel eind. Is een goede podcast opnemen lastig? Ja dat wel. Vooral in de medische wereld is het van belang dat je op de hoogte bent van wet en regelgeving. Welke podcasts mogen door patiënten worden beluisterd? En welke podcasts moeten achter een inlog staan? Kennis van het indicatiegebied of de ziekte is van groot belang in de zorgsector. En wat te denken van inlevingsvermogen, begrip en empathie?
Podcast Campagnes
Het afleveren van een kwalitatief eindproduct is zeer belangrijk maar dit wil nog niet zeggen dat de relevante doelgroep de podcast ook beluisterd. Deci ontwikkelt campagnes op maat richting patiënten, eerste en tweedelijns zorgverleners en andere zorgprofessionals. Daarnaast verzorgt Deci kwalitatieve en kwantitatieve rapportages van de behaalde resultaten gedurende de campagne en verzorgt een eindrapportage.
Podcast opnemen met Deci Medical Partners
- Professionele podcast studio in Haarlem.
- Mobiele podcast studio, opname op elke gewenste locatie.
- Professionele podcast host.
- Kennis van de zorg sector.
- Kennis van wet en regelgeving.
- Professionele gesprekspartner
- Unieke en creatieve intro´s, outro´s en bumpers.
- Indien gewenst volledige ontzorging en conceptontwikkeling.
- Opstellen en laten goedkeuren van het draaiboek.
- Professioneel contact met alle deelnemers en bronnen.
- Aanpassingen achteraf.
- Onze podcasts worden achteraf afgemixt voor een optimale geluidskwaliteit.
Podcastcampagne
- Publicatie van de podcast op mijngezondheidsgids.nl met 80.000 bezoekers per maand.
- Publicatie van de podcast in de nieuwsbrief van mijngezondheidsgids.nl naar 14.000 leden.
- Begeleidend SEO-artikel bij de podcast voor een optimale vindbaarheid.
- Linkbuilding met belangrijke stakeholders.
- Kwalitatieve en kwantitatieve rapportage van de resultaten.
Deci Medical Podcasts
Door een aanpassing van de Nederlandse richtlijn is bilaterale cataractchirurgie nu mogelijk voor de behandeling van staar. Het fundament voor het succesvol uitvoeren van ISBCS cataract chirurgie is een goed getraind team en een juist ingericht logistiek proces. In de podcast spreken Lindsay Spekreijse (oogarts in opleiding) en hoofd OK oogheelkunde Shanna Honings over hoe dit geregeld is in het MUMC! Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Uitgezaaide longkanker heeft een enorme impact op het leven van de patiënt en zijn of haar omgeving. Het is daarom belangrijk dat er mentale ondersteuning beschikbaar is om deze patiënten te begeleiden in het dagelijks leven. Vandaag gaat Deci op het kantoor van Longkanker Nederland in gesprek met Renée Dubois en Marloes Loeff. Beide dames gaan door het leven met een specifieke vorm van longkanker dat ook wel de ALK mutatie wordt genoemd. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Om patiënten betere behandelopties te geven in de toekomst is het van belang dat er wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar verschillende mutaties van longkanker. Echter is het zo dat in Nederland de participatie met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek in vergelijking met andere landen laag is. In deze podcast spreken longarts Dr. Idris Bahce en directeur van patiëntenvereniging Longkanker Nederland Lidia Barberio vanuit het Amsterdam UMC over wat wetenschappelijk onderzoek en samenwerkingsverbanden tussen behandelcentra bij kunnen dragen aan het steeds verder verbeteren van behandelopties voor patiënten met longkanker. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
In deze podcast spreken verpleegkundig specialist Agnes Offenberg (Zaans Medisch Centrum), osteoporose patiënt Barbara Wendt en directeur van de Osteoporose Vereniging Hendrien Witte over de aandoening osteoporose. De aandoening wordt vaak pas herkend bij een eerste botbreuk. Daarom is het uitsluiten van osteoporose bij een eerste botbreuk van belang om verder schade te voorkomen en eventueel tijdig een geschikte behandeling te starten. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
In deze podcast spreken longarts en professor Dirk de Ruysscher en longarts dr. Lizza Hendriks uit het Maastricht Universitair Medisch Centrum over de verschillende behandelmethodes van hersenmetastasen en op wat voor manier patiënten zelf invloed kunnen uitoefenen op de behandeling die zij krijgen. Het is belangrijk dat hersenmetastasen gepersonaliseerd wordt behandeld en dat patiënten betrokken worden bij dit proces (shared decision making). Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Wanneer kanker uitzaait naar de hersenen wordt dat hersenmetastasen genoemd. Hoe Hersenmetastasen precies ontstaat is nog onbekend, wel is bekend dat longkanker één van de meest voorkomende oorzaken is van deze uitzaaiingen naar de hersenen. In deze podcast spreekt longarts Lizza Hendriks vanuit het Maastricht Universitair Medisch Centrum over hersenmetastasen bij niet kleincellig longkanker (ook wel niet kleincellig longcarcinoom genoemd). Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
De gevolgen van een hersenschudding kunnen een stuk groter zijn dan patiënten vaak denken. Zo kunnen patiënten maanden na het ongeval merken dat ze nog steeds niet helemaal de oude zijn. In deze podcast spreken professor Joukje van der Naalt hoogleraar in neurotraumatologie bij het UMCG en auteur, ervaringsdeskundige en oprichtster van de stichting hersenschudding Jeanne Roeland over de impact van een hersenschudding. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Hersenletsel kan in de chronische fase een grote impact hebben op het dagelijks leven van patiënten. In deze podcast spreken revalidatiearts Elbrich Jagersma en organisatorisch manager van het kennisnetwerk CVA Nederland Monique Bergsma over wat nu precies de reden is van deze grote impact en hoe de kwaliteit van leven van patiënten met chronisch hersenletsel verbeterd kan worden. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Vele symptomen van chronisch hersenletsel zijn onzichtbaar. Hierdoor duurt het vaak lang voordat patiënten met chronisch hersenletsel gediagnosticeerd worden wat een zware impact kan hebben op de kwaliteit van leven. In deze podcast spreekt professor Carolien van Heugten van de Universiteit Maastricht over het belang van het tijdig erkennen en herkennen van symptomen bij chronisch hersenletsel. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Patiënten met hersenletsel hebben vaak moeite om na een revalidatieperiode weer te re-integreren op de werkvloer. Toch is het belangrijk dat dit wel gebeurd omdat thuiszitten de mentale gesteldheid van de patiënt vaak verslechterd en daarbij vervreemdt de patiënt langzaam van de samenleving. In deze podcast spreekt Professor Coen van Bennekom, bijzonder hoogleraar arbeidsparticipatie, en Annemarie van der Sar, oprichtster van de Edwin van der foundation over re-integratie op de werkvloer voor patiënten met hersenletsel. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Nadat de diagnose hersenletsel is gesteld kunnen patiënten problemen ervaren op cognitief gebied (denk aan geheugenproblematiek, en moeite met aandacht en concentratie). In deze podcast spreekt bestuurder en revalidatiearts bij Merem medisch revalidatie Paulien Goossens en adviseur citizen science bij de Hartstichting Liesbeth van der Wal over de zichtbare en onzichtbare cognitieve gevolgen die patiënten met zowel aangeboren- als niet aangeboren hersenletsel ervaren. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
In deze podcast vertelt endocrinoloog professor Nienke Biermasz uit het Leids Universitair Medisch Centrum over factoren die invloed hebben op de kwaliteit van leven van patiënten met bijnierschorsinsufficiëntie, zoals (i) gepersonaliseerd behandelen, en (ii) de omgeving van de patiënt. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
In deze podcast spreken dr. Marjon Cnossen en verpleegkundig specialist Carolien van der Velden-van ’t Hoff vanuit het Erasmus MC over patiënten met een stollingsstoornis. Deze podcast bespreekt hoe belangrijk het is om goed naar een bloedingsneiging te kijken binnen een behandelplan. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
In deze podcast spreken prof. dr. Eikenboom en Manon Degenaar van de Nederlandse Vereniging voor Hemofiliepatiënten vanuit het Leids Universitair Medisch Centrum over de nieuwe Von Willebrand richtlijnen. De podcast gaat in op hoe de nieuwe internationale richtlijnen voor Von Willebrand bij kunnen dragen aan het optimaliseren van de zorg van Von Willebrand patiënten. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Luister hier de podcast over de ziekte van Von Willebrand. In deze podcast spreekt verpleegkundig specialist Marlène Bijleveld uit het Amsterdam Universitair Medisch Centrum over mondzorg problematiek bij Von Willebrand patiënten. Mondzorg voor patiënten met Von Willebrand kan nog altijd stukken beter. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Luister hier de podcast over de ziekte van Von Willebrand. In deze podcast spreken verpleegkundig consulent Sasja Andeweg en verpleegkundig specialist Greta Mulders uit het Erasmus Medisch Centrum over diagnostiek bij de ziekte van Von Willebrand. De podcast gaat in op hoe patiënten hun ziektelast ervaren, hoe een diagnose gesteld wordt en over prikangst bij stollingsstoornissen. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Luister hier de podcast over de zeldzame ziekte bijnierschorsinsufficiëntie. In deze podcast vertellen Foekje en Diana over primaire bijnierschorsinsufficiëntie (ook wel de ziekte van Addison genoemd) en steroïd geïnduceerde bijnierschorsinsufficiëntie. De podcast gaat in op de rol die NVACP vervuld m.b.t het vertegenwoordigen van patiënten in Nederland, hoe verschillende vormen van bijnierschorsinsufficiëntie ontstaan, en welke impact de ziekte heeft op de kwaliteit van leven van deze patiëntengroep. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Luister hier de podcast over huidlymfoom. In deze podcast spreken arts-onderzoeker Safa Najidh uit het LUMC en patiënte Mariette Güthschmidt. Beide zijn actief betrokken bij de Stichting Huidlymfoom. We gaan het uitgebreid hebben over verschillende vormen van huidlymfoom, hoe symptomen tijdig herkend kunnen worden en hoe een adequaat diagnose traject er idealiter uit hoort te zien. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Luister hier de podcast over de ziekte XLH met Maartje, de moeder van Vera en Chris. Al Tijdens de zwangerschap na 20 weken wisten Maartje en Bjorn (echtgenote van Maartje) al dat hun dochter net als haar vader X-gebonden hypofosfatemie (ook wel XLH genoemd) heeft. In deze podcast vertelt Maartje over de ervaringen met XLH bij haar thuis. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Luister hier de podcast over de zeldzame ziekte bijnierschorsinsufficiëntie met Johan de Graaf, voorzitter van de Nederlandse Hypofyse Stichting, en patiënte Lieke Opdam die secundaire bijnierinsufficiëntie heeft. In deze podcast verteld Lieke over haar hypofyse uitval en de gevolgen daarvan op haar leven. Johan gaat in op de rol die de Nederlandse Hypofyse Stichting vervult voor patiënten. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Luister hier de Deci Medical huisartsenpodcast over de ziekte van Von Willebrand met hematoloog dr. Karin van Galen uit de Van Creveldkliniek van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Huisarts Bas Waas. De podcast helpt huisartsen om symptomen te herkennen. Hoe juist door te verwijzen. En hoe om te gaan me de psychosociale aspecten. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Luister hier de Deci Medical podcast over de ziekte van von Willebrand met prof. Dr. Leebeek uit het Erasmus Medisch Centrum en Vice Voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Hemofilie Patienten Manon Degenaar. De podcast helpt hematologen bij het stellen van de diagnose, het toepassen van innovaties binnen behandeltherapieën, het belang van psychosociale zorg en in de communicatie tussen de periferie en het expertisecentrum. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl?klik dan hier.
Luister hier de Deci Medical patiëntenpodcast over perifeer arterieel vaatlijden met huisarts Mireille ter Berg en vaatchirurg Michiel Warlé uit het Radboud Universitair Medisch Centrum. In de volksmond ook wel etalagebenen genoemd. Bij deze aandoening zijn de slagaders in de benen vernauwd, waardoor te weinig zuurstof naar de spieren wordt aangevoerd. Hierdoor ervaren patiënten krampachtige pijn of een doof gevoel in het been, tijdens en na inspanning. We hebben het vandaag over het belang van het herkennen van symptomen. Wanneer er een juiste diagnose is gesteld. We spreken verschillende behandelmethode en het belang van therapietrouw. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Luister hier de Deci Medical patiëntenpodcast over de ziekte van von Willebrand. Te gast zijn vice voorzitter van de Nederlandse vereniging van Hemofilie patiënten Manon Degenaar en von Willebrand patiënt Renate Wijnen Brouwer. Duidelijk wordt hoe groot de impact is van deze stollingsstoornis. Symptomen worden niet tijdig herkent door de eerste lijn. Ook hematologen herkennen bepaalde symptomen niet. Dank Renate en Manon voor jullie prachtige bijdrage in onze podcast studio in Haarlem. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl klik dan? hier.
Luister hier de Deci Medical patiënten podcast over constitutioneel eczeem. Deze podcast is opgenomen met de mobiele podcaststudio van Deci in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Te gast zijn dermatologen dr. Marjolein de Bruin – Weller en dr. Marlies de Graaf. Duidelijk wordt hoe groot de impact van constitutioneel eczeem is voor kinderen en volwassenen. Ook komen verschillende behandelingen aan bod die uitkomsten kunnen bieden voor patiënten met ernstig constitutioneel eczeem. Mooi om te zien hoe bevlogen er wordt gewerkt in het expertise centrum in Utrecht. Wil je zien hoe deze podcast er in een campagne omgeving uitziet op mijngezondheidsgids.nl? klik dan hier.
Voor het opnemen van een Podcast met Deci Medical Partners, neem contact op met Maarten Le Fevre en maak een afspraak.
Partijen die hebben deelgenomen aan de podcast serie van Deci Medical Partners: